I sommar kan du resa med direkttåg till Österrike

Foto: Snälltåget

I sommar kör Snälltåget direkt från Malmö till Österrike och erbjuder tillsammans med STS Alpresor paketresor till populära Bad Gastein.

Nattåget avgår lördag 22 juli från Malmö och ankommer till de österrikiska Alperna på söndagen. Hemresan sker en vecka senare på söndagskvällen 30 juli och ankomsten till Sverige sker under måndagen. Det finns anslutande tåg med Snälltåget till bland annat Stockholm från Malmö.

– Satsningen på våra tåg till Österrike på vintern har varit framgångsrik, och vi ser att många resenärer vill att vi kör även på sommaren. Vi genomför därför en testvecka i sommar, för att se hur stor efterfrågan är, säger Marco Andersson, Marknadschef för Snälltåget. Att vi tillsammans med STS Alpresor också kan erbjuda paketresor till Bad Gastein, stärker våra möjligheter att erbjuda en attraktiv produkt, fortsätter Marco.

Företaget erbjuder sommar- och vandringsresor till Alperna från maj till september med massor av aktiviteter och utflykter. I Bad Gastein driver de sju egna hotell med fokus på bekvämlighet, service och restauranger av högsta klass.

– Det ska bli jättespännande att erbjuda ett nytt resealternativ för våra gäster i sommar. Det känns extra roligt att göra det ihop med Snälltåget som tagit resenärer till Alperna redan i vinter, säger Nina Magnusson, marknadschef på STS Alpresor.

Nattågen kommer att köras på grön el, från vatten, vind eller sol, vilket gör resan extra klimatvänlig. Nattåget kommer att bestå av 6-bäddskupéer där man umgås på kvällen och sedan görs om till bäddar under natten. Med på resan finns även Snälltågets restaurangvagn ”Krogen” där gästerna kan njuta av något gott under resan.

Tåget kommer att stanna i Schwarzach St. Veit och för researrangörens gäster går därifrån en direktbuss till Bad Gastein.

Snälltåget fortsätter därefter till Zell am See, St Johann in Tirol, Kitzbühel, Wörgl, Jenbach och Innsbruck. Med tågbyte och/eller byte till Postbus går det att ta sig vidare till t ex St Anton, Saalbach, Wagrain och Zillertaldalen. Snälltåget säljer även resor med eget anslutande tåg från och till Stockholm, Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö och Alvesta.

Källa: Snälltåget