Maersk toppar rankingen för mångfald

Enligt undersökningen har Maersk den mest mångsidiga rankingen med poängen 81. Foto: Maersk

Maersks nya högsta ledning är den mest mångfaldiga bland ledningarna i 100 företag som totalt sett har mätts på kön, etnicitet, utbildningsbakgrund och policys i en ny studie, skriver Børsen.

Det är stora företag som Maersk, Ørsted och Chr. Hansen, som ligger i topp i en ny studie som har mätt mångfalden bland Danmarks 100 största företag skriver Børsen.

DFDS kommer på fjärde plats

ärje- och logistikbolaget DFDS kommer på fjärde plats med poängen 68 och oljemiljardären Torben Østergaard-Nielsens bolag USTC Administration ApS är 10:e störst med en poäng på 66.

Det är dataleverantörsföretaget Denominator, som har sammanställt en rankning av de 100 mest mångsidiga företagen bland de 1 000 största företagen i Danmark.

Studien tittade på hur kön, etnicitet, utbildningsbakgrund och interna mål och policyer för minoriteter ser ut, och Denominator beräknar ett övergripande mångfaldspoäng.

Logistikföretag i botten

På övergripande företagsnivå är Maersk nummer tre efter Chr. Hansen och Ørsted som nummer ett och två.

När mångfalden av brädorna mäts är det bara fartygsfärgtillverkaren Hempel som tar sig in bland de tio bästa företagen från sjöfarts- och logistiksektorn.

Längst ner i undersökningen ligger logistikföretagen Scan Global Logistics och NTG, med rankningar mellan 82 och 90 totalt uppmätt på lednings- och styrelsenivå.

Källa: Danska Börsen