Algeco tar två stora ordrar och exepanderar verksamheten

Algeco tar två jätteavtal på en vecka och säkrar beläggningen flera år framåt. Foto: Algeco

Algeco tar två jätteavtal på en vecka som motsvarar ordervärden för ett normalt helår och säkrar beläggningen flera år framåt. Affären, som ska dellevereras fram till årsskiftet 2024/2025, uppgår till drygt 29 miljoner kronor och bakom beställningen står ett internationellt industriföretag. Så sent som för ett år sedan stod samma kund för Algecos största containeraffär någonsin.

Nu anställer företaget nya medarbetare samtidigt som verkstadsytan utökas med flera hundra kvadratmeter.

– Det visar att vi och våra produkter ligger i framkant, säger Thomas Hansson, säljare och projektledare på Algeco.

Totalt rör det sig om 38 containrar med högteknologiskt innehåll, som alla kräver design och anpassning i Algecos verkstad i Torslanda. Slutligen kommer de att hamna på andra sidan Atlanten.
 

– Den första leveransen sker redan i vår. Sedan kommer projektet att överlappa med ordern från samma kund i fjol. En del av containrarna tillverkas i Polen, för att sedan skeppas hit och förädlas i vår verkstad.

I samma veva säkrade Thomas ytterligare en affär, till ett värde av elva miljoner kronor.

– Det var en riktigt bra vecka för företaget. Senast vi hade så här mycket att göra var i början av 2000-talet, säger han.

De stora affärerna för också med sig andra positiva delar i verksamheten. Det innebär dels mer verkstadsyta på siten i Göteborg, dels att företaget ska anställa ett flertal nya medarbetare.