GATX Rail Europe specialdesignar tankvagnar för transport av vinylklorid

Marknadsledaren och kemijätten inom produktion av polyvinylklorid, Vestolit, vände sig till GATX:s team för denna specialiserade typ av transport. Foto: GATX

GATX Rail Europes specialiserade tankvagnar nummer 7182 för transport av vinylklorider är efterfrågade. I september slutförde företaget överlämningen av de nybyggda vagnarna på Inveho FWN-verkstaden i Tyskland till företagets kund Vestolit.

Ledande aktör

Andreas Werle, Key Account Manager på GATX Rail Europe gav uttryck åt företags motivation när det gäller vidareutveckling av parternas uppskattade kundrelationer.

- Vi är mycket glada över att få arbeta med en av Europas ledande aktörer inom råvaruproduktion, som ständigt växer med sina solida implikationer i många byggindustrier. Det är med stor stolthet som vi börjar utöka vårt befintliga affärspartnerskap med introduktionen av våra senaste toppmoderna vagnsmodeller.

”Optimal leveransprestanda”

Roman Grünhagen, Chemical Railcar Expert på GATX, intygade med tillförsikt att kunderna kommer att få optimal leveransprestanda med tankbilen.

- Kemivagnen 7182 är det senaste exemplet på att GATX Rail Europe är en betrodd rälsvagnsleverantör för kundanpassade tankvagnar. Lättare, tillverkad av högkvalitativt stål och utrustad med ett självförsörjande telematiksystem, det är det rätta valet för många kunder inom den kemiska industrin. De innovativa funktionerna inkluderar förbättrad järnvägsvagnssäkerhet, hållbarhet och effektivitet samtidigt som de uppfyller alla certifieringskriterier.

Källa: GATX