Sweco förvärvar dansk trafikplaneringsspecialist

Via Trafik Rådgivning kommer att stärka Swecos ställning inom trafikanalys, planering och vägkonstruktion i Danmark. Foto: Via Trafik

Via Trafik Rådgivning kommer att stärka Swecos ställning inom trafikanalys, planering och vägkonstruktion i Danmark. Förvärvet gör det möjligt för Sweco att integrera mer relevanta tjänster i ett enhetligt konsulterbjudande inom mobilitet och infrastruktur.

Via Trafik Rådgivning är Danmarks största specialiserade konsultföretag inom trafik och mobilitet. Bolaget grundades år 2000 och har 53 anställda. Omsättningen ligger på 51 miljoner danska kronor.  

– Vi ser potential inom transport och infrastruktur under många år framöver, och med Via Trafik Rådgivning som en del av Sweco stärker vi vår förmåga att nå framgång på denna marknad. Med Via Trafik Rådgivning växer vi inte bara med 53 experter, vi kompletterar också vårt befintliga erbjudande och vår kompetens inom trafikplanering och vägkonstruktion. Jag är nöjd att kunna välkomna Via Trafik Rådgivning till Sweco, säger Dariush Rezai, affärsområdeschef för Sweco Danmark.

Mogens Møller, medgrundare och delägare till Via Trafik Rådgivning, ser fram emot att bli del av Europas ledande arkitektur- och teknikkonsultföretag.

– Tillsammans blir vi ett av de största konsultbolagen inom trafikplanering och vägkonstruktion i Danmark. Jag ser fram emot att vara del av ett tvärfunktionellt konsultföretag som främjar både samarbeten och djupgående specialisering.