Vahle/Ottobahn: Premiär på InnoTrans i Berlin

Med den senaste nyutvecklingen från VAHLE laddas batteridrivna spårvagnar och e-bussar snabbt och effektivt vid busshållplatser. På grund av installationen i marken krävs varken strömavtagare eller ovanjordsledning. Foto: Paul Vahle GmbH & Co. KG

Tyska företaget Paul Vahle GmbH & Co. KG åker till årets InnoTrans i Berlin med innovativa lösningar för framtidens gröna persontransporter.

Systemleverantören för mobila industriella applikationer visar den nyutvecklade underredesladdningsmodulen AEC 100 N för första gången på den internationella mässan för trafikteknik.

Med denna nya form av möjlighetsladdning kan till exempel batteridrivna stadsspårvagnar laddas säkert och effektivt. Det Kamen-baserade företaget presenterar också sitt strategiska partnerskap med München-start-upen OTTOBAHN GmbH, för vars gondolsystem VAHLE levererar sin U25-skena.

Elektrisk framtid

- Framtiden för persontransporter är elektriska. Vi har därför utvecklat en innovativ underredsladdningsmodul för de så kallade people movers, som gör luftledningar överflödiga. Vi är glada över att exklusivt kunna presentera vår högpresterande laddningslösning för stadsspårvagnar för allmänheten på InnoTrans i Berlin”, säger Achim Dries, VD för VAHLE Group.

Med den senaste nyutvecklingen från VAHLE laddas batteridrivna spårvagnar och e-bussar snabbt och effektivt vid busshållplatser. På grund av installationen i marken krävs varken strömavtagare eller ovanjordsledning.

Med så kallad Opportunity Charging öppnar VAHLE för nya möjligheter i utvecklingen av autonoma persontransporter och bidrar på så sätt till att förvandla städer till Smart Cities och ge en stor del av den nödvändiga trafikomvandlingen – oavsett om det är moderna metropoler som t.ex. Sydney eller historiska städer som Zaragoza.

Tillsammans med nystartade OTTOBAHN GmbH från Bayern visar teknikpionjären också en annan innovation för stadsområden: ett autonomt gondolsystem för stadstrafik. En testbana byggs för närvarande nära München och är planerad att öppna 2023.

VAHLE stödjer projektet med know-how och ser med sin U25 samlingsskena till att energiförsörjningen alltid är garanterad.

- Med vår U25 har vi en standardlösning i vår portfölj som även används i kransystem eller i vagnbyggen. Denna modell kännetecknas särskilt av sitt låga glidmotstånd, vilket leder till en hög komfortnivå för gästerna och samtidigt en övertygande kostnads-nyttofaktor”, säger Dries.

På InnoTrans, som äger rum från 20:e till 23:e september 2022 på Berlins utställningscenter, finns VAHLE tillsammans med OTTOBAHN GmbH i Hall 9 i monter 351.

Pressmeddelande VAHLE