Alstom visar upp hållbara och digitala mobilitetslösningar på InnoTrans 2022

Innotransmässans områdesplan i Berlin 2022. Bild: Innotrans /Messe berlin

Tillverkaren av rullande materiel Alstom presenterar sig i stor stil på första Innotransmässan i Berlin efter långt coviduppehåll. 

Coradia Stream High Capacity dubbeldäckade regionaltåg och senaste Traxx-loket introduceras på mässans utomhusareal. Företagets Green traction showcase inkluderar världspremiären av Alstoms tredje generationens vätebränslecell specialbyggd för järnvägsdrift

De senaste digitala innovationerna för signalering och tjänster:

Alstom kommer under paraplyet av sin varumärkesidentitet, Mobility by Nature, att på världens största järnvägsmässa presenter sina  senaste innovationer och digitala lösningar som möjliggör hållbar mobilitet för kunder och grönare transportval för passagerare på världens största järnvägsmässa.

I Berlin kommer Alstom att presentera även produkter och lösningar från sin förstärkta portfölj och visa upp något av det bästa avancerade tekniska kunnandet och digitala expertis inom järnvägsbranschen idag.

Med den bredaste och mest innovativa portföljen av gröna lösningar i branschen fokuserar Alstom på minskning av koldioxidutsläppen från mobilitet.

Bränslecellteknik

Flera gröna dragkraftslösningar, inklusive Alstoms senaste bränslecellsteknik, vätgas, batteripaket och bränslecellslösningar för nya tåg, samt gröna dragmöjligheter för befintliga flottor som kommer att utgöra höjdpunkterna på Innotransmässan.

Vätgasdrift

Som en pionjär inom vätgasdrivna tåg bygger Alstom grunden för framtidens industri. Coradia iLint, det första passagerartåget i världen som drivs av vätgas och nu i kommersiell trafik i Tyskland, kommer att köra från Berlin-Spandau till Berlin-Ostbahnhof två gånger om dagen.

Alstoms gäster och speciella partners kommer att ha möjlighet att uppleva en intressant och innovativ åktur.

Digitaliseringen av järnvägen är ryggraden i hållbar mobilitet och utmärkt service, vilket gör detta till ett viktigt ämne för årets InnoTrans-visning.

Optimering realtidsprestanda

På koncernens monter åresenteras, Alstoms automatiska tågdrift (ATO), European Train Control System (ETCS) och cybersäkerhetstekniker ger operatörerna möjlighet att optimera realtidsprestanda inom signalering och multimodalitet och förbättra reseupplevelsen för passagerare genom att erbjuda säkerhet, anslutningsmöjligheter och flytande, motiverar grönare transportval.

När det gäller service säkerställer Alstoms avancerade underhållsdatalösningar, inklusive HealthHub och dynamisk underhållsplanering, att rullande materielflottor fortsätter att röra sig.

På utomhusarealen kommer Alstoms utställningar för rullande materiel att inkludera Coradia Stream High Capacity dubbeldäckade regionaltåg och Traxx-loket med lastmile-alternativ och utrustad med European Train Control System (ETCS).

Källa: Alstom