Maersk bygger ett stort lager i Tyskland

Ett stort logistikcenter ska byggas i Duisburg-Walsum i mitten av 2023. Den danska koncernen Maersk vill etablera där ett modernt koncept för godshantering. Foto: Maersk

Entreprenören kan snart starta maskinerna för bygget av ett nytt stort lager för A.P. Møller-Maersk i Duisburg, som ligger lite norr om Düsseldorf i Tyskland.

Det danska rederi- och logistikföretaget skriver i ett meddelande att man nu fått bygglovet för det 43 000 kvadratmeter stora lager, som ska stå klart under tredje kvartalet 2023, och som kommer att kunna hantera upp till 32 000 40-fotscontainrar varje år.

Tillgång till Rhen-floden

Tomten där lagret ska byggas har en total yta på 110 000 kvadratmeter och ligger vid hamnen i Duisburg med tillgång till Rhen.

Utöver möjligheten till frakt via vattenvägarna beskrivs den tyska staden som en av Europas stora logistiknav, då det även finns goda väg- och järnvägsförbindelser och lagom avstånd till flygplatserna i Frankfurt, Amsterdam, Köln/Bonn och Düsseldorf.

- Vi kommer att avsevärt kunna öka hastigheten till marknaden för våra kunder, säger Jens-Ole Krenzien, chef för Mærsk i norra Europa, om det nya lagret.

Nya lager på väg

Under andra kvartalet öppnade Mærsk fem nya lageranläggningar världen över med totalt 178 000 m2, så att företaget har nu totalt 226 lager med en total kapacitet på 3,4 miljoner kvadratmeter.

Utöver Duisburg-projektet planerar företaget enligt tillkännagivandet att öppna ett antal nya lager i Europa under de kommande månaderna.

Källa: Maersk