DSV utser USA som en nyckelmarknad för nyförvärv

DSV:s logistikcenter i Krefeld, Tyskland. Foto: DSV

Transportföretaget DSV har stora ambitioner att växa ytterligare i USA, och detta kommer även att beaktas i samband med nya förvärv. I en intervju med Wall Street Journal säger vd Jens Bjørn Andersen att företaget bara går efter den "största fisken".

DSV har under de senaste åren gjort ett antal stora uppköp och har nyligen meddelat att de har siktet inställt på det amerikanska logistikföretaget C. H. Robinson.

Stora ambitioner

Vd Jens Bjørn Andersen kommer i en intervju med Wall Street Journal inte kommentera förvärvsryktena, men säger att den amerikanska marknaden är oerhört viktig för DSV och att ambitionerna är stora:

"Om du fiskar, går du för att fånga den största fisken", säger han.

Nyhetsbyrån Reuters kunde i juni, utifrån anonyma källor, rapportera att DSV vid ett investerarmöte rapporterat om sitt intresse att köpa C.H. Robinsons globala speditionsverksamhet.

Ska skapa fler affärer

Enligt källorna skulle ett pris för enheten uppgå till omkring 9 miljarder dollar motsvarande 64 miljarder DKK. Det framhölls då att DSV inte var intresserad av att köpa hela C.H. Robinson.

Enligt S&P Global Market Intelligence är företaget den näst största speditören sett till lastvolymer på handelsvägen över Stilla havet från Asien till USA.

I intervjun med Wall Street Journal säger DSV:s vd att bolaget kan söka uppköp av bolag över hela världen, men att förvärven måste skapa fler affärer kopplade till USA.

Runt 20 procent av DSV:s rörelseresultat under första halvåret 2022 kommer från den amerikanska marknaden.

Källa: DSV