Nytt däck för elektriska stadsbussar

Utvecklingen av R192E är just det låga rullmotståndet och förmågan att hantera tunga vikter under krävande förhållanden. Däcket är designat för att placeras på alla typer av axlar på elbussar. Foto: Bridgestone

Däcktillverkaren Bridgestone har precis lanserat ett separat däck avsett för elbussar i stadstrafik. Däcket har fått namnet R192E.

Med en ökande övergång till elbussar, särskilt när det kommer till stadsbussar, är räckvidden ett ständigt återkommande tema.

Det gäller även däcktillverkarna, då rullmotståndet är en av de faktorer som påverkar utbudet. Batteripaketen gör också att elbussarna ofta är tyngre än liknande bussar med förbränningsmotorer.

För alla typer av axlar på elbussar

Utvecklingen av R192E är just det låga rullmotståndet och förmågan att hantera tunga vikter under krävande förhållanden. Däcket är designat för att placeras på alla typer av axlar på elbussar.

Övriga fastigheter är bra egenskaper på våta vägar och lågt buller. Däcket ska även ha en robust konstruktion som möjliggör regummering. De förstärkta sidoväggarna ger även lång livslängd i miljöer där man får räkna med stort slitage mot kullersten och trottoarkanter.

Källa: Bridgestone