Nya Irizar i6s Efficient går på flytande gas

Bussen har en förstärkt struktur som förbättrar responsen på vridning, böjning och front-to-head-kollisioner, och även förbättrar dess passiva säkerhet. Irizar har även ökat och förbättrat synfält för föraren. Foto: Irizar coaches & buses

Hela 950 kilo lättare är nya Irizar i6s Efficient, och den kommer även med en version som går på flytande gas. 

Även om den vid första anblicken liknar dagens I6s är den nästan helt ny framifrån och bak. Nu har helt nya Irizar i6s Efficient presenterats för pressen. 

Tyvärr var detta en onlineshow, så pressen kunde inte röra, titta på eller prova den nya modellen. Men enligt den spanska tillverkaren är det här en helt ny buss rakt igenom.

Tillverkaren har använt mycket mer komposit i bussen. 

Lättare och mer aerodynamisk

De har valt bättre, lättare och mer aerodynamiska komponenter. Detta ger en viktminskning på nästan 1 ton och ett minskat vindmotstånd med upp till 30 procent än tidigare modeller. 

Detta ger i sin tur en bränslebesparing på upp till 13 procent.

Men den viktigaste nyheten för den nordiska marknaden är att den kan levereras med ett Scania-chassi med drivlina på gas. Tack vare Scanias senaste gasmotor kommer de att kunna erbjuda bussen med bra räckvidd. 

En tank för flytande gas är monterad precis framför drivhjulen på vänster sida. Denna tank ger en räckvidd som kan konkurrera med dieselbussar. Och det utan att ta för mycket av bagageutrymmet.

Irizar och Scania tror att denna lösning kommer att vara perfekt för ett antal expressbusslinjer i Norge, och turistbussar som går lokalt där det finns bensinstationer för flytande gas.

Lättare buss = lägre förbrukning

En annan stor utmaning var att gå ner i vikt. Vikten av varje komponent analyserades och reducerades av utvecklingsteamet. Och fordonets vikt har omfördelats i syfte att förbättra viktfördelningen. 

Unikt stål och lättare kompositmaterial användes i stället för traditionella byggmaterial. Tack vare dessa innovationer har Irizar kunnat öka utrymmet för passagerare för att förbättra ergonomin och komforten. De reducerar också buller och vibrationer till ett minimum.

Förarsätet har också gjorts om helt för att vara mer bekvämt och ergonomiskt och ha ett större synfält. 

Bekväm

Luftkonditioneringen är mer kompakt, effektiv och lättare. Det gör reseupplevelsen i denna nya Irizar I6s Effektiv så bekväm som möjligt, om man får tro Irizars team.

Bättre säkerhet

Den har en ny multiplexerad arkitektur och kommunikationsprotokoll kan tillhandahålla självdiagnostjänster i realtid. Irizar-tekniken möjliggör förebyggande underhåll och onlineövervakning för fjärrdiagnostik. 

Med de anslutningssystem som utvecklats av Datik lagras all data och användningsstatistik för fordonet i molnet för att maximera lönsamheten, optimera ruttplaneringen och minimera underhållskostnaderna. i6S efficient har de mest avancerade aktiva säkerhetssystemen när det gäller att förhindra olyckor. 

Förbättrat synfält

Dessutom ger digitalkamerasystemet panoramavyer i alla förhållanden och situationer, även på natten eller i regnigt väder. Bussen har även digitala sidospeglar som standard.

Genom att ha elektroniken i mittkonsolen, tillgången på kontrollerna och den virtuella instrumentbrädan låter förarna interagera med fordonet och snabbt få all information de behöver och hantera underhållnings- och komfortsystemet.

Källa: Irizar/Scania