eOperator från Element Logic - Den smarta robotarmen som optimerar ditt lager

Ta ditt system till nästa nivå med eOperator – robotarmen från Element Logic som drivs av maskininlärning och ytterligare förbättrar prestandan i ditt lager. Robotlösningen som effektiviserar plock och pack, fungerar utmärkt tillsammans med det automatiserade lagersystemet AutoStore och ses som framtiden inom logistik.

Automatiseringsföretaget Element Logic är pionjärer inom att framgångsrikt integrera robotteknik för lagerplockning med det automatiserade systemet AutoStore. Den nya robotarmen eOperator möjliggör hantering av varor som lagras i AutoStore genom att kombinera den prisbelönta RightPick-plockteknologin från RightHand Robotics med programvara från Element Logic.

– eOperator är en ny produkt som tillsammans med våra andra produkter möjliggör en helt automatiserad plockprocess från det att en order kommer in till att den är packad och klar att sändas. Det är en uppgradering av automatiseringen som ökar orderkapaciteten, godshanteringen och leveranshastigheten. Vilket i förlängningen leder till sparad tid och ökad vinst, säger Henrik Berglund, Product manager på Element Logic.

Så funkar robotarmen

eOperator är plock- och packarbetaren som aldrig blir trött, som kan fungera i mörkret utan värme och som aldrig behöver en sjukdag. Robotarmen kan snabbt bearbeta enorma mängder data och använder maskininlärning för att slutföra olika uppgifter på ett effektivt sätt. Övriga delar i robotlösningen är en kamera som fungerar som ögon samt robotarmen med sin gripande hand som har sug och rörliga fingrar.

– eOperator är designad och utvecklad av Element Logic och har framgångsrikt integrerats i våra kunders AutoStore-lager. Vi har ett tätt partnerskap med Right Hand Robotics och nu är tekniken mogen för en större marknad. Vi har väldigt visionära kunder med stor öppenhet för teknisk utveckling, säger Thomas Karlsson, Managing Director på Element Logic, Sweden.

bild
Thomas Karlsson, Managing Director på Element Logic, Sweden.

eOperator kan integreras med såväl AutoStore och eManager som andra programvaror för lagerhantering. Genom att eliminera mänskliga fel får kunden precis det de beställde, varje gång. Robotarmen är utformad för att fungera tillsammans med människor genom ett intuitivt användargränssnitt med en operativ instrumentpanel och en serviceportal. Användaren har även tillgång till statistisk rapportering i realtid.

– Antalet mänskliga beröringspunkter minskar dramatiskt med eOperator. Det betyder inte bara att flödet från lager till kund blir effektivare. Det innebär också att de anställda slipper tunga monotona uppgifter och kan arbeta smartare. Deras arbetsdag blir mer ergonomisk och deras tekniska ansvarsnivå högre, menar Henrik Berglund.

Skalbarhet i fokus
eOperator ger Element Logic ett nytt starkt verktyg i skalbarhetsverktygslådan. Apotea var först ut i Sverige och de kommer troligen följas av många kunder som ser eOperator som nästa naturliga utveckling i deras automatiserade lager.

– Precis som att man enkelt kan höja kapaciteten med fler robotar i AutoStore, så kan man även öka lönsamheten genom att, vid behov, investera i vår automatiserade robotplockare. Har du en hög ordervolym med bra produkter i rätt dimensioner så erbjuder eOperator en perfekt utnyttjandegrad och vi har den under konstant utveckling för att hela tiden flytta fram gränserna för lageroptimering. Något vi tror är intressant för våra innovativa kunder som vill vara med tidigt i utvecklingen, avslutar Henrik Berglund.

Är du intresserad av att ta ditt lager till nästa automatiseringsnivå?

Kontakta Element Logic så berättar de mer om eOperator