Eldrivna bussen MAN Lion's City testas från Tyskland till Irland

E-bussarna MAN Lion's City 12 E-drive HHA och VHH framför „Elphi“ – Hamburgs nya konserthus „Elbphilharmonie“. Foto: MAN

Tio dagar, 2500 kilometer och med Limerick som mål kommer MAN Lion's City 12 E att täcka elbussens längsta testrutt.

Bus Euro Test 2022 äger rum i Limerick i maj och där kommer fem elektriska linjebussar att genomgå ett omfattande test. Det är i detta sammanhang som MAN väljer att testa din elektriska linjebuss på en av sina längsta testresor genom Europa.

Snart ​​startar MAN på sin 2 500 kilometer långa testrutt som börjar i München, Tyskland och avslutas tio dagar senare i staden Limerick på Irland.

Senare ett veckolångt test

Bussen kommer att testas omsorgsfullt. Allt från räckvidd till förbrukning, buller och komfort. Dessutom kommer man att se hur man kan använda den här typen av bussar för längre resor än vad de ofta används till idag, stadstrafik.

Årets Bus Euro Test arrangeras av den internationella bussjuryn som består av professionella journalister från 23 länder.

I år kommer fem helt elektriska reguljärbussar att testas i ett veckolångt test som äger rum i Limerick, Irland. MAN är en av de deltagande spelarna. Dessutom finns Volvo, Higher, Mercedes-Benz och Karsan på plats med sina batterielektriska bussar. Bus Euro Test kommer att äga rum mellan 9 och 13 maj.

Källa: MAN