Kystbussens nya lyxbussar sätts in i trafik mellan Bergen och Stavanger

Bussarna som kommer att vara i drift på sträckan från och med juni kommer att byggas av den belgiska tillverkaren Van Hool, en erfaren och erkänd busstillverkare. Kystbussen har varit aktiv i utformningen av bussarna och fokus har legat på att bygga bussar med hög komfort för resenärerna på sträckan. Pressfoto: Tide Bus

Toppmoderna tvåvåningsbussar med panoramautsikt kommer att färdas mellan Bergen och Stavanger i sommar

Kystbussens nya lyxbussar ska ge ökad kapacitet på sträckan och ökad komfort för resenärerna.

– Äntligen kan vi lansera det vi jobbat med så länge. Kystbussens nya bussar i två våningar skiljer sig från dagens bussar och kommer att ge våra resenärer ännu bättre reseupplevelser, säger Svein Helge Hauge, produkt- och konceptchef på Tide.

De nya bussarna, ofta kallade dubbeldäckare, kommer att ha plats för hela 67 passagerare.

De nya dubbeldäckarna är byggda och utrustade med olika typer av utrymmen, så att resenärerna själva kan bestämma hur de vill resa.

Högre komfort

Dessutom kommer de nya bussarna att erbjuda sittplatser, med extra breda säten och benstöd. Dessa ligger på andra våningen i bussen och ger en fantastisk utsikt över resan. Sittplatserna allra längst fram på bussens andra våning är särskilt attraktiva, med både bekväma stolar och panoramautsikt över den vackra landsbygden längs sträckan. De normala platserna ombord är fördelade på bussens båda våningar, men även dessa har uppgraderade stolar och högre komfort än dagens bussar.

Totalt har Kystbussen beställt 6 dubbeldäckare och 4 av dessa är planerade att vara i drift från juni. De två sista bussarna är tillverkade av Volvo och har en motsvarande hög grad av komfort. Dessa bussar kommer att tas i drift under hösten.

Hauge har stor tilltro till att bussarna kommer att bli en succé.

Källa: Kystbussen