Amerikanska problem kan skapa nytt logistikkaos: – Om det slutar i en strejk stängs allt

Logistikföretaget APM Terminals i två jättehamnar i Los Angeles och Long Beach har länge brottats med stora utmaningar. Foto. APM Terminals. Foto: Pecem-CSR

Logistikkaos, flaskhalsar i försörjningskedjan och höga fraktpriser har varit en konstant följeslagare de senaste åren.

Även om coronapandemin, som bär en del av skulden för det ovannämnda, förhoppningsvis snart kommer att släppas, betyder det inte att världen magiskt återgår till "normalt".

På Maersk finns redan farhågor för att de stora logistiska utmaningarna som har plågat de stora amerikanska hamnarna kan fortsätta.

Nya flaskhalsar

- I sommar ska hamnarbetare på USA:s västkust ha ett nytt avtal. Om förhandlingarna bryter samman kan det resultera i nya allvarliga flaskhalsar, som kan överträffa de senaste problemen som kulminerade i slutet av 2021, skriver tidskriften Finans.

– Om det slutar i en strejk så stängs all trafik, säger toppchefen på Maersk, Søren Skou, som driver den största terminalen i Los Angeles genom sitt hamnbolag, APM Terminals.

Søren Skou kommer troligen att vända blicken mot de två jättehamnarna i Los Angeles och Long Beach som länge haft stora utmaningar.

Under 2021 stod ett stort antal fartyg i kö utanför hamnen och om detta upprepas befaras det sprida sig vidare i leveranskedjorna.

 

...