Garbe Industrial Real Estate säkrar 192 000 kvadratmeter nära Bad Hersfeld

Bygget av logistikcentret är planerat att starta andra halvåret. Färdigställande är planerat till slutet av 2023. Garbe Industrial Real Estate GmbH, som har etablerat sig i Hamburg, är en av Tysklands ledande leverantörer för logistik, företag och teknik. Illustration: Garbe Industrial Real Estate GmbH

Garbe Industrial Real Estate GmbH fortsätter sin expansionskurs. I tyska delstaten Hessen, i kommunen Ludwigsau nära Bad Hersfeld, förvärvade den Hamburg-baserade projektutvecklaren nyligen en 192 000 kvadratmeter stor tomt.

Ett logistikcentrum med en total yta på upp till 97 000 kvadratmeter ska byggas på arealen. Garbe Industrial Real Estate investerar cirka 85 miljoner euro i projektet.

Tomten, som är färdig att byggas på, ligger i Bad Hersfeld-Ludwigsau Enterprise Park, cirka 840 000 kvadratmeter industriområde i det nordhessiska trestadsområdet av Bad Hersfeld, Bebra och Rotenburg an der Fulda.

- Med detta köp har vi säkrat en av de sista tillgängliga tomter, redo att kunna bebyggas. Med andra ord en utmärkt plats i det här storleksintervallet, betonar Jan Dietrich

Arealen ligger i ett ekonomiskt starkt område och nu en av de viktigaste logistikregionerna i Tyskland, säger Garbe Industrial Real Estates vd, Hempel, som hänvisar särskilt till det centrala, bekväma läget.

Tomten ansluts via B 27 Göttingen – Fulda, till Autobahn nummer A 4, som förbinder Kirchheim med Dresden.

Den Hamburg-baserade projektutvecklaren planerar ett logistikcentrum i Ludwigsau med en total hallyta på upp till 97 000 kvadratmeter. Arealen fördelas på två byggnader, som kommer att ligga parallellt bredvid varandra.

Elektriska laddplatser för bilar och cyklar planeras till en uteplats. Garbe Industrial Real Estate siktar på egendom som ska certifieras enligt Gold Standard of the German Sustainable Building Council.

Under mer än 30 år har företaget räknats till de viktigaste oberoende samarbetspartners för transport- och logistikleverantörer, handelsföretag och produktionsindustrin.