Företagsgrupp från Arabemiraten inleder partnerskap med Maersk-stödd NGO

DP World kommer att ingå ett långsiktigt strategiskt partnerskap med den ideella organisationen och bidra till utvecklingen av utsläppsfria teknologier för den maritima sektorn. Foto: DP World

Maersk Mc-Kinney Möller Center for Zero Carbon Shipping har inlett ett samarbete med DP World från Förenade Arabemiraten.

- Logistikgruppen DP World har slagit sig ihop med Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping för att hjälpa till att få liv i CO2-utsläppen inom den maritima sektorn, skriver gruppen från Förenade Arabemiraten i ett pressmeddelande.

- Att avkarbonatisera den maritima sektorn kommer att förändra ett helt affärssystem, och det kräver helt nya leveranskedjor och strukturer. DP World kommer med omfattande och mycket värdefull expertis inom integrerad logistik och infrastruktur och har en djup förståelse för komplexiteten vi står inför, säger Bo Cerup-Simonsen, vd för Maersk Mc-Kinney Möller Center for Zero Carbon Shipping, i ett tillkännagivande.

Den ideella organisationen grundades 2020 med stöd av A.P. Møller Foundation och har partnerskap med bland annat Alfa Laval, Siemens Energy och A.P. Møller-Mærsk.

Organisationen forskar om utvecklingen inom globala energi- och fraktsektorer.