Pelican Engineering presenterar ett stort antal Yutong e-fordon på klimatkonferensen Cop26

Yutong på väg i Glasgow. Eldrivna utsläppsfria elektriska passagerarfordonet presenterades under klimatkonferensen Cop26. Foto: Pelican Engineering

Pelican Engineering, som är ensam leverantör i Storbritannien för det världsledande varumärket Yutong, meddelade på konferensen att företaget har levererat totalt 62 utsläppsfria elektriska passagerarfordon för drift i och runt Glasgow under klimatkonferensen Cop26.

Förutom att leverera 55 Yutong E12 elbussar till McGill's, Storbritanniens största oberoende bussoperatör, har Pelican också levererat två nollutsläppsbussar, de enda av sitt slag i Storbritannien, till helelektriska bussoperatören Ember Core; en TCe12 nollutsläppsbuss/interurbanbuss till lyxbussföretaget Westways; och fyra andra nollutsläpp E12 till en annan operatör.

- Efter att ha arbetat med Yutong under de senaste fem åren som exklusiv leverantör av dess nollutsläppsfordon i Storbritannien, tror vi att deras modeller helt enkelt är de bästa på marknaden. Med det senaste tillkännagivandet av ZEB-finansiering ser vi fram emot att diskutera våra produkter och kommersiella erbjudande med alla som tittar på nollutsläppsfordon och förväntar oss att se ett ökande antal buss- och bussoperatörer som väljer Yutong, sade Ian Downie, chef för Yutong Bus UK.