Ny Short Sea LCL-tjänst lanseras från Porto i Portugal

Greencarrier Freight Services skapar ny tjänst från Porto i Portugal. Arkivbild

Greencarrier Freight Services stärker sin position inom hållbara transportlösningar genom att öppna en ny Short Sea LCL-tjänst. Den nya tjänsten kommer att utgå från Porto i Portugal till Norden. Last för den nordiska marknaden kommer att konsolideras från hela Spanien och Portugal för att skeppas till Göteborg för vidare distribution i Norden.

– Vi lanserar denna hållbara tjänst som ett komplement till långväga godstransporter över hela Europa. Det kommer att minska de direkta utsläppen men också minska överbelastade vägar och brist på förare. Det är vår ambition att göra det enkelt för våra kunder att byta till hållbara alternativ utan att behöva återskapa hela deras leveranskedja, säger Ari Malvela, Head of Road Freight för Greencarrier Freight Services.

Det blir veckovisa avgångar och en transittid på 8-12 dagar. Den nya Short Sea LCL-tjänsten passar perfekt om den som letar efter en lösning gör att man bara betalar för den kapacitet man behöver.

Denna logistiklösning är en del av Greencarrier Freights initiativ ”Gröna lösningar” och kommer att minska miljöavtrycket med upp till 80 procent jämfört med att använda vägfrakt, säger Stefan Larsen, Ocean Freight Manager för Greencarrier Freight Services Sweden.