MAN lanserade nya Lion's Intercity

Motorn är en MAN D15 och den är ansluten till ZF Ecolife automatlåda. En kombination som passar den här bussen perfekt. Den är tyst, kraftfull och växlar mjukt. Växellådan har en inbyggd retarder som ger mjuk och bekväm bromsning. Foto: MAN

Världspremiär: MAN lanserade nyligen sin helt nya förorts- och långdistansbuss, MAN Lion's Intercity LE.

En norsk busstidning har testat bussen vid MAN:s egen testbana utanför München inför lanseringen. Och bussen levde upp till norrmännens förväntningar.

Inledningsvis kommer bussen att släppas som en tvåaxlad modell. Den har gott om platser ombord och alla utom två fällbara säten är förhöjda från golvnivån. Men MAN släpper också snart en modell med ett helt plant golv. Och även flera längder med både två och tre axlar.

Bussen levereras med ett antal olika dörrlösningar. På testbussen fanns 1 + 2 + 0 lösning, men den kan levereras med både 2 + 2 + 0 eller som man i Skandinavien föredrar, 2 + 2 + 1 lösning.

Idag har motorn möjlighet att köra fossil diesel, RME och HVO. I framtiden kommer den också i en lätt hybridversion. Men innan det dyker upp en elektrisk version måste vi ha mycket tålamod. Ryktet säger att det inte är klart på några år ännu. Och en elektrisk 15 meter lång variant kommer sannolikt inte att ses förrän år 2026.

Nya Lion's Intercity LE kan levereras med två grundpaket när det gäller utrustning. Det enklaste har flärdfria säten, inga hattställ och förarstol av en något enklare standard. Men den kan också packas med hattställ, bekväma säten och en förarstol som påminner oss om vad en enklare turnébuss har. Men oavsett vilken version man går för får vederbörande samma bra isolering och låga ljudnivå. Körkomforten är också densamma.

Produktionen kommer att äga rum i Turkiet och start är planerad till januari 2022.