Paketleveranser hem hos Telge Bostäder

Paket nästan hem till dörren för Telge Bostäders hyresgäster. Foto: Telge Bostäder

Att bekvämt få sin paketleverans nästan ända hem, att hämtas närhelst det passar mottagaren, det är snart verklighet för många av Telge Bostäders hyresgäster. I ett samarbete med PostNord ska bolaget testa paketboxar i flertalet av sina områden.

Paketboxarna kommer att placeras utomhus och kräver ingen markinstallation, fiber eller el, då de drivs på batteri. PostNord står för hårdvara, drift och underhåll, det enda Telge Bostäder behöver göra är att upplåta markytan.

– Vi jobbar hela tiden för att våra områden ska vara trivsamma och levande. Här har vi en chans att underlätta för vår kund, där hen rör sig i vardagen, samtidigt som vi kanske skapar nya rörelsemönster för människor i närområdet, säger Cecilia Johnsson, samordnare Affärsutveckling, Telge Bostäder

Paketboxarna innebär också ett hållbart leveranssätt som minskar transporterna. I nuläget finns ca 120 paketboxar placerade i och runt Stockholm. Hos Telge Bostäder omfattas 10 områden av försöket.

– Vi vet att kundreaktionerna på annat håll varit mycket positiva och det finns en ökad efterfrågan på denna typ av paketboxar. Det här är ett test och fungerar det bra kan vi säkert utöka antal i framtiden, säger Cecilia Johnsson