Utökat finansiellt stöd för Transport for London

I ett gemensamt program med Department of Transport (DfT) kommer TfL att undersöka införandet av högre nivåer av automatisk tågoperation (ATO) på Londons tunnelbana. Foto: Wikiwand, kredit: TfL

Transport för London (TfL) kommer till den 11 december 2021 att få utökat stöd från den brittiska regeringen.

Ett avtal om 1,08 miljarder extra pund (cirka 1,3 miljarder euro) ingicks tisdagen den 1 juni. Ett av villkoren för stödet är införandet av full automatisering på minst en London Underground (LU) linje.

Med finansieringsavtalet säkerställs stödet för perioden 29 maj 2021 till 11 december 2021.

- Pandemin, under vilken vår personal har arbetat så fantastiskt för att hålla London i rörelse, har visat att vår ekonomiska modell, med ett så oproportionerligt beroende av biljettintäkter, inte är lämplig för sitt syfte, sade Londons transportkommissionär Andy Byford.

Enligt transportkommissionären arbetar TfL hårt för att kunna återuppbygga intäkterna genom att locka människor tillbaka till sina tjänster, med nästan 60 procent av resenärerna före pandemin reser igen. ”

- Det är viktigt att vi också använder denna period för att komma överens om en längre lösning så att vi kan planera effektivt för Londons framtid och leverera maximalt värde för pengarna genom våra kontrakt och leveranskedja, konstaterade Byford.

Finansieringsavtalet med regeringen ger 1,08 miljarder pund i form av basfinansiering och ytterligare stöd om företagets intäkter från passagerare skulle vara lägre än prognosen fram till december.

Detta gör att TfL kan fortsätta att köra med nära full servicenivå. Det gör man inte bara för att stimulera Londons återhämtning utan också för att leverera en mängd förbättringar som Elizabeth-linjen, norra linjeförlängningen och expansionen av London Overground.