Ny internationell linje till Sälen Trysil

Ny internationell flyglinje mellan danska Århus och Scandinavian Mountains Airport. Foto: BRA

Flygbolaget BRA lanserar ytterligare en flyglinje till Scandinavian Mountains Airport – Sälen Trysil vintern 21/22. Den här gången är linjen internationell och går mellan Danmarks näst största stad Århus och Scandinavian Mountains Airport. Flygningarna startar den 19 december och kommer att anlända Scandinavian Mountains Airport torsdagar och söndagar. Flygbolaget sätter in sina toppmoderna och bränslesnåla ATR 72-600 på linjen och samtliga flygresor är klimatkompenserade utan extra kostnad.

– Det är väldigt glädjande att BRA har hittat möjligheter att flyga internationellt till vår fina flygplats. Vi har redan ett etablerat och tätt samarbete med dem och gillar deras syn på miljöarbete som vi delar. Säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

– Vi tror stenhårt på den danska marknaden då vi vet att det bor många skidåkarentusiaster där. Jag vet att Sälen och Trysil står högt upp på önskelistan för dem och nu får de verkligen chansen att resa hit snabbt, smidigt och enkelt för både skidåkning och fjällupplevelser.

– Vi ser detta som den perfekta tidpunkten att lansera BRA i Danmark som vår första internationella marknad här på baksidan av pandemin. Århus flygplats är en riktigt bra match för BRA med en attraktiv gästpotential i Århusregionen och Jylland. Via linjen får Jylland en helt ny direktlinje till Nordens största skidområden Sälen och Trysil, säger BRAs ägare Per G. Braathen.