Logicenters hyr ut till BHS Logistics i Køge

BHS blir Logicenters första hyresgäst i den nya anläggningen i Køge. Foto: Logicenters

Logicenters har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med sin första hyresgäst i deras nya anläggning i danska Køge. Hyresgästen är det danska transportföretaget BHS Logistics och avtalet avser en cross dock-terminal med en yta om 6 900 kvadratmeter. Inflyttning i fastigheten beräknas ske i juni 2022.

Nu står det klart att BHS Logistics, ett danskt transport- och logistikföretag, blir Logicenters första hyresgäst i den nya anläggningen på Egedesvej i danska Køge, strax söder om Köpenhamn. Avtalet avser en cross dock-terminal med en modern lager- och kontorsyta på 6 900 kvadratmeter i logistikparken Skandinavisk Transport Center. Utöver den yta som BHS ska hyra planerar Logicenters att utveckla ytterligare 60 000 kvadratmeter logistikyta i området.

Vi är mycket glada över att kunna välkomna BHS Logistics till vår nya anläggning i Køge, som färdigställs under första halvan av 2022. Fastigheten blir en toppmodern och hållbar logistikanläggning som kommer kunna tillgodose BHS ambitiösa hållbarhetsmål samt effektivisera deras logistikverksamhet, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

2020 förvärvade Logicenters en yta i logistikparken Skandinavisk Transport Center för att stärka sin närvaro i Danmark. I enlighet med Logicenters ambitiösa hållbarhetsmål utvecklas den nya fastigheten med stort fokus på hållbarhet. Förutom möjligheten att installera solceller på taket för att generera förnybar energi till fastigheten genomförde Logicenters ett antal utredningar och insatser för att optimera fastighetens miljöpåverkan redan före byggstart.

– Vi har länge haft en önskan att utveckla och samla våra aktiviteter i Köpenhamnsregionen – där det även finns potential för oss att uppgradera vår apoteksuppsättning ytterligare för att kunna bibehålla vår ledande position inom farmaceutisk transport. Valet föll på Køge, eftersom det är ett centralt nav. Delvis i förhållande till det omgivande motorvägsnätet med goda förutsättningar för EMS-fordon men även för att området är ett nav för all vår trafik till och från Bornholm. Detta ger oss de bästa förutsättningarna för effektivare logistik, vilket i slutändan innebär bättre service för våra kunder, säger Morten Studsgaard, CEO på BHS Logistics.