Paketboxar ger hyresgäster i Malmö en enklare vardag

MKB Fastighets samarbetar med PostNord i ett pilotprojekt med paketboxar i tolv bostadsområden. Foto: MKB

I samarbete med PostNord installerar MKB Fastighets AB paketboxar som ska öka tillgängligheten för sina kunder, men även minska behovet av resor till och från utlämningsplatser. Installationen är ett pilotprojekt och under de närmaste veckorna kommer 30 paketboxar att installeras på 12 platser i MKBs bostadsområden. MKB blir därmed det första fastighetsbolaget i Malmö som samarbetar med PostNord i denna typ av projekt.

– Vi ser detta som en möjlighet att möta våra kunders behov av hemleveranser som följd av ökad e-handel. Med paketboxar utplacerade i våra bostadsområden erbjuder vi en tjänst som förenklar vardagen för våra kunder. Vi hoppas att satsningen även ska ge effekter ur ett miljöperspektiv i och med en samordnad leverans och att färre behöver ta bilen till utlämningsställen, säger Gisela Bosco, chef för Kundinnovation på MKB.

Paketboxarna kommer att placeras på MKBs mark i anslutning till bolagets fastigheter och de kommer att vara tillgängliga för alla boende i närområdet. PostNord har positiva erfarenheter från liknande projekt i andra svenska städer.

– Vi på PostNord ser det här som en investering i infrastruktur, en lösning som möjliggör leveranser närmare hemmet, och därför är vi glada att MKB ser ett gemensamt intresse i att erbjuda en lösning som är nära mottagarna i Malmö. Den här leveransmetoden kommer att komplettera våra ombud i staden på ett bra sätt, det är ett tryggt och enkelt sätt att hämta sina paket på. Boxarna står primärt utomhus och är tillgängliga under alla dygnets timmar, säger Fredrik Linderoth, retailområdeschef syd på PostNord