Tesla med produktionsproblem - över 10 000 bilar kvarhållna

Teslafabriken i Fremont, USA. Elbilstillverkaren Tesla står enligt uppgift inför en del av en logistisk huvudvärk efter att mer än 10 000 bilar kvarhålls vid företagets fabrik i Fremont. Foto: Tesla Corp.

Enligt branschmediet Electrek saknar bilarna en mindre komponent, vilket innebär att bilarna inte kan skickas ut till kunderna.

Det skriver branschmediet Electrek på grundval av namngivna källor.

Enligt media saknar bilarna en mindre komponent, vilket innebär att bilarna inte kan skickas ut till kunderna. Det bör dock vara en relativt enkel reparation, och därför fortsätter Tesla att producera bilarna, eftersom problemet inte nödvändigtvis behöver åtgärdas på fabriken.

Detta betyder emellertid, skriver Electrek, att Tesla står inför "en logistisk mardröm" mot slutet av kvartalet, eftersom företaget själv ansvarar för sitt distributionsnät och därmed inte säljer till tredje parts återförsäljare.

 Det finns därför utsikter att Teslas anställda kommer att behöva arbete ovanligt snabbt under den sista kvartalet för att få de många bilarna skickade ut till konsumenterna för att undvika en ansamling i leveranscentren.

Det är inte något som kan läsas från företagets aktie i USA. Aktien stiger med 1,7 procent till 586,60 dollar.