Instabox förenklar hanteringen av returgods

Instabox lanserar etikettfri lösning för returpaket. Foto : Instabox

Nu förenklar Instabox möjligheten att returnera varor ytterligare genom att möjliggöra retur genom smarta paketförvaring utan behov av returetiketter. Shoppare som vill returnera varor med den nya etikettfria lösningen behöver helt enkelt boka en retur med Instabox, använda den mottagna pinkoden i skåpet och placera paketet i det avsedda facket. Tjänsten fungerar för alla beställningar, inklusive artiklar som inte ursprungligen levererades med Instabox.

Tjänsten kommer att slopa besväret med att skriva ut och hantera returetiketter. Det minskar också pappersanvändningen och förhindrar onödigt avfall.

– Vi är glada över att kunna förenkla returprocessen och det är en vinn-vinn-vinn-vinn för konsumenter, handlare, Instabox och miljön , säger David Lundqvist, Chief Commercial Officer på Instabox.

Den etikettfria lösningen är redan utvecklad och tillgänglig som ett tillägg för Instabox-säljare, diskussioner med säljare har inletts och Instabox hoppas att de flesta säljare snart kommer att börja lansera tjänsten för sina kunder.