Logicenters expanderar i Landskrona och utvecklar ytterligare en anläggning åt Dagab

I linje med Logicenters hållbarhetsstrategi ska anläggningen utvecklas med hållbarhet i fokus. Förutom möjligheten att installera solceller på taket kommer fastigheten även att miljöcertifieras enligt BREEAM Very Good. Illustration: Logicenters

Logicenters och Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab utökar nu sitt samarbete. Parterna har tecknat ett avtal som avser utveckling samt uthyrning av en logistikanläggning i Landskrona i Skåne. Den 37 500 m2 stora anläggningen beräknas stå redo för Dagab att flytta in i slutet av 2022.

Logicenters fortsätter att utöka sin närvaro i Öresundsregionen. Nu har logistikfastighetsaktören förvärvat en 96 000 m2 stor tomt väster om trafikplats Landskrona Södra av Landskrona stad. Samtidigt har man även tecknat ett avtal med Dagab, Axfoodkoncernens inköps- och logistikbolag, som avser utveckling samt uthyrning av en 37 500 m2 stor logistikanläggning som ska uppföras på den förvärvade tomten.

Anläggningen blir Dagabs nya rikslager för frukt och grönt och beräknas stå redo för inflyttning under Q4 2022. Anläggningen blir den andra som Logicenters utvecklar åt Dagab. Den första är en över 100 000 m2 stor anläggning i Bålsta som nu är under utveckling.

Den nya anläggningen ligger belägen på adressen Örja 1:23. Området är en väletablerad logistisk knytpunkt i södra Sverige med närhet till bland annat motorvägarna E6 och E20. Detta blir Logicenters tredje investering på kort tid i Landskrona där man idag har hyresgäster som Sunclass Airlines ApS, Nagel-Group och NA-KD. I och med utvecklingen av Dagabs nya lager kommer Logicenters att äga nästan 85 000 m2 logistikyta i Landskrona.

- Vi välkomnar Dagab och deras anställda till Landskrona. Sedan 2010 har närmare 3 000 nya jobb skapats i Landskrona. Dagab blir en stor och viktig arbetsgivare i Landskrona, vilket är positivt för både staden och Landskronaborna och bidrar till ökad sysselsättning”, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.