BRA flyger till Scandinavian Mountains Airport

BRA bedömer att efterfrågan på resor kommer att öka successivt. Foto: BRA

Flygbolaget BRA lanserar två nya sommarlinjer till Scandinavian Mountains Airport i Sälen varav den ena går från Ängelholm Helsingborg. BRA bedömer att efterfrågan på resor kommer att öka successivt och att vi har hemestertider att se fram emot i sommar då privatresenärer kommer att komma igång med resandet.

– När pandemin börjar klinga av kommer det finnas stor efterfrågan på semestermöjligheter i Sverige och den stora sommarsatsning som turistnäringen gör i Sälen känns klockren och kul att vara med och stötta. Vi hann bara flyga ett par månader på våra fem vinterlinjer till den nya fina flygplatsen i Sälen förra året så därför känns det extra kul att vi kan komma igång igen redan till sommaren med två av de linjerna, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef på BRA.

– Sälenfjällen gör inför kommande sommar en historiskt stor satsning på att locka fler besökare under barmarksperioden. BRAs lansering av sommarlinjer från Stockholm och Ängelholm blir ett suveränt alternativ för de som vill ta sig hit snabbt, smidigt och enkelt. säger Anders Bjernulf, vd på Destination Sälenfjällen.

– Verkligen kul att BRA väljer att lägga två nya sommarlinjer till oss. Vi har samarbetat med BRA tidigare och jag tror verkligen att vi, via sommarsatsningen, kan utveckla vårt samarbete året runt. Säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

Flygningarna görs med ett ungt och modernt propellerplan som är världens klimateffektivaste regionalflygplan och kunderna erbjuds att välja MiljöClass som är en biljett där fossilt bränsle är utbytt mot biobränsle.