Stora rederier antar gemensam digital spårning av containrar

Efter godkännande från Federal Maritime Commission (FMC) grundade fyra containerrederier - A.P. Moller - Maersk, Hapag-Lloyd, MSC och Ocean Network Express ett officiellt Digital Container Shipping Association (DCSA) i Amsterdam. Foto: Hapag Lloyd

Världens stora containerrederier har antagit gemensamma standarder för spårning genom DCSA, Digital Container Shipping Association, som arbetar för att säkerställa digitalisering och gemensamma standarder inom containerindustrin.

Detta innebär att rederiernas kunder kommer att ha tillgång till "realtidsdata om placeringen av deras containrar över rederier", skrev DCSA i ett uttalande.

Den "heliga gralen" för global handel

Containerindustrin tar lärdom av flygindustrin, som under många år har varit i framkant av gemensamma standarder som gör det möjligt för stora företag att samarbeta mer effektivt över hela linjen.

Detta anser Thomas Bagge, VD för partnerskapet DCSA (Digital Container Shipping Association), som arbetar för flera gemensamma standarder i branschen, och som nu är redo att tillkännage ett antal nya.

Sedan 1990-talet har containerindustrin pratat om digitalisering av de fysiska fraktsedlarna, och nu gör containerföreningen DCSA med danska Thomas Bagge ett nytt försök.

Världens stora containerrederier har kommit överens om standarder för digital containerspårning. | Foto: PR/Ocean Network Express