Italiensk terminal beställer mobil hamnkran från Konecranes

Konecranes Gottwald Model 6 Mobile Harbor Crane: Foto: Konecranes

Sermi, en hamnterminaloperatör i hamnen i Pozzallo på Sicilien, har beställt en mobil Konecranes Gottwald Model 6-hamnkran för att förbättra sin kapacitet inom hantering av containrar, allmän last och bulklast. Ordern bokades under första kvartalet 2021.

Sermi, har beslutat att utöka sin flotta av mobila hamnkranar vid sin anläggning i den stora Medelhavshamnen Pozzallo, som hanterar containrar som skeppas över hela världen. Sermi beställde en Konecranes Gottwald Model 6-kran, vilket ökar hanteringsprestandan och minskar operatörens koldioxidavtryck tack vare kranens dieselelektriska drift.

– Under många år har vi levererat de bästa tjänsterna i branschen till våra kunder, som omfattar ett antal stora lokala rederier. Vår nya mobila Konecranes Gottwald-hamnkran hjälper oss att fortsätta uppfylla det växande behovet inom containertrafik världen över med högsta kvalitet och på ett mer hållbart sätt, säger Vincenzo Venniro, ägare och vd för Sermi,. 

– Den avancerade elektriska driften i våra kranar och deras höga prestanda passar perfekt för Sermis behov av produktivitet och hållbarhet. Avtalet bygger ett flerårigt gott samarbete och vi ser fram emot att fortsätta på den inslagna vägen i framtiden, säger Gino Gherri, Regional Sales Manager, Konecranes Hamnlösningar.