Inzile levererar eldrivna lastbilar till Tier Mobility

Tier Mobility läggar en uppföljningsorder om 10 fordon. Foto: Inzile

I juni levererade Inzile den första eldrivna lastbilen till Tier Mobility. Inzile och Tier hade dessförinnan tillsammans utvecklat en specialdesignad lösning för att hantera Tiers elscootrar som står utplacerade runt om i ett flertal städer. Inzile kommer nu leverera 10 ellastbilar av modell Pro4 i en uppföljningsorder från Tier. Två av lastbilarna levereras i december 2020 och resterande åtta fordon levereras under första kvartalet 2021.

Ellastbilen klarar att lasta cirka 100 utbytbara batterier, flytta scootrar som är felplacerade och hämta scootrar som behöver repareras. Allt detta sker med ett och samma fordon, vilket markant ökar effektiviteten och minskar antalet körningar. Den nya lösningen har under hösten testats av Tier i Uppsala och därefter utvärderats.  

– Det är mycket tillfredsställande för oss att Tier Mobilitys tester och utvärdering av vår första ellastbil har fallit väl ut och att de nu läggar en uppföljningsorder om 10 fordon, säger Klas Åhgren, sälj- och marknadschef för Inzile. 

– Våra tester och utvärderingar av Inziles ellastbil i Uppsala har stärkt oss i vår uppfattning om att vi vill satsa på denna lösning i vår verksamhet, kommenterar Lukas Samuelsson, Tiers General Manager i Sverige och Danmark. Utöver att minska utsläppen kopplade till laddning minskar vi dessutom utsläpp från produktion, drift och transporter, fortsätter Lukas Samuelsson.