Logicenters bygger terminal i finska Pirkkala

Från vänster: Marko Määttä, Logicenters, Ville Hilmola, PostNord, Jaakko Hermikoski, PostNord, Jani Ståhlhammar, PostNord och Jarkko Äikää, Logicenters. Foto: Logicenters

 Nu har det första spadtaget tagits för den fastighet som Logicenters utvecklar i Kurikantie, Pirkkala. Den moderna postterminalen på 4 600 kvadratmeter kommer att hyras ut till PostNord Oy som logistikfastighetsaktören tecknade avtal med tidigare i år. Logicenters planerar dessutom att utveckla ytterligare ett lager på tomten om 7 000 kvadratmeter.

Logicenters har tecknat avtal med PostNord i Pirkkala. Avtalet innebar uppförandet av en 4 600 kvadratmeterstor postterminal som kommer att stå färdig för inflytt under tidig sommar 2021. Och nu tas det första spadtaget för den nya fastigheten. Förutom terminalens moderna specifikationer kommer anläggningen även att värmas upp med hjälp av geotermisk värme, samtidigt som energitillförseln tillgås av solenergi.

– Vi är mycket stolta över att vi nu är i gång med utvecklingen av vår terminalbyggnad för PostNord Oy. Postterminalen kommer att vara utrustad med specifikationer som uppfyller PostNords alla behov. Logicenters ligger i framkant när det kommer till utveckling av fastigheter med hög miljöprestanda och den här fastigheten blir ett tydligt bevis för just det, säger Jarkko Äikää, Commercial Director, Logicenters Finland.

Postterminalen kommer även att förberedas för att kunna vidareutvecklas ytterligare genom ett tillägg om 2 000 kvadratmeter. Samtidigt kommer Logicenters även att utveckla ett 7 000 m² stort fristående lager på tomten.

– Det är glädjande att första spadtaget för vår nya postterminal nu är taget. Anläggningen blir en del av vår satsning att kunna leverera snabbare och mer ansvarsfullt till hela Finland. Vi längtar efter att flytta in i den färdiga terminalen som kommer att stärka vår konkurrenskraft och flexibilitet, säger Jani Ståhlhammar, COO på PostNord Oy i Finland.