Instabox inleder samarbete med Adlibris

Instabox har 700 smarta paketskåp runt om i Sverige. Foto: Instabox

Fraktföretaget Instabox inleder samarbete med Adlibris, en av Sveriges största bokhandlare. Adlibris hanterar årligen miljontals paket och samarbetet med Instabox gör det nu möjligt för konsumenter att hämta ut sina paket via något av Instabox 700 smarta paketskåp som finns placerade runt om i Sverige.

– Vi jobbar aktivt med köpupplevelse och att vässa våra olika leveranserbjudanden. Vi vill erbjuda våra kunder en ökad valfrihet i leveransen beroende av deras preferenser vid lagd order. Instabox levererar en attraktiv produkt i form av skåpsleverans som vi har sett en ökad efterfrågan på från våra kunder”, säger Nicklas Törnqvist, Supply Chain Manager på Adlibris.

Instabox-tjänsten är optimerad för att kunder ska få paket levererade till platser de befinner sig på eller passerar i sin vardag. Genom tillsynes enkla knapptryck kan användare idag förlänga liggtid på ett paket eller byta skåp helt kostnadsfritt.

– I takt med att ehandelsmarknaden i Sverige mognar, blir frakt en allt viktigare del av en bra kundupplevelse. Idag kan smidig och klimatsmart frakt avgöra om en kund blir återkommande eller inte. Vi är otroligt glada att vi nu kan erbjuda Instabox till Adlibris samtliga kunder och ser fram emot ett långsiktigt samarbete”, kommenterar Christian Karlander, Sverigechef på Instabox.