Arbetskläder är viktigt för alla yrken

Bild: engelbert strauss 

En av anledningarna till att arbetskläder uppmuntras är för identitet. Om du befinner dig i en affärslokal är det lättare för kunderna att skilja dig från andra kunder. En annan anledning till att bära yrkeskläder är skydd och säkerhet. Speciella arbetskläder skyddar dig mot personskador eller skador på dina kläder. 

Skatteavdrag giltiga kläder du bär till arbetet gör dem ekonomiska, vilket gör att du inte spenderar för mycket pengar på arbetskläder men du kan fortfarande bära bra kvalitets kläder som skyddar dig under din arbetsdag. När du köper arbetskläder måste de passa ditt jobb. Till exempel, arbetar du utomhus bör du ha kläder som tål olika väder. Engelbert Strauss har varit aktiva sedan 1948 och har stor kunskap gällande yrkeskläder och verktyg. Tänk på att om du arbetar med tunga och farliga arbeten ska dina yrkeskläder vara godkända.
 

 
Vad räknas som arbetskläder? 
Arbetskläder ser olika ut beroende på vilken typ av bransch du arbetar i. De mest kända jobbkläderna är uniformer. Uniformer är en specifik typ av kläder som identifierar dig son arbetare i en viss situation, såsom, poliser och sjuksköterskor. För dessa yrken tillhandahålls du vanligtvis din uniform av din arbetsgivare. Personer som jobbar inom transport, bygg, montering, elektriker och målare köper ofta sina kläder själva eller om företaget köper in och delar ut till sina anställda. För ett se till att du är säker och skyddad på din arbetsplats är det viktigt att du eller din arbetsgivare investerar i bra arbetskläder. Hos engelbert strauss hittar du professionella yrkeskläder, arbetsskor, verktyg och skyddsskor för att garantera säkerhet på vardera arbetsplats både inne och utomhus. Allt för att du ska kunna gå till jobbet, arbeta och känna dig säker och undvika många av de faror som normalt förekommer.

bild
Bild: engelbert strauss 

Möjligheten att göra skatteavdrag på arbetskläder 
Att återuppta arbetet efter en lång sommarsemester kan vara utmanande, särskilt för den som behöver fylla på garderoben med nya arbetskläder. Förutom att anpassa sig till reglerna för arbetskläder kan kostnaden för att skaffa rätt klädsel och verktyg för ditt jobb vara hög. För att minska kostnaderna för dig har regeringen gjort det möjligt att göra avdrag på dessa kostnader. Detta gör det enklare att skaffa och underhålla hög kvalitet på sina yrkeskläder när man kommer tillbaka efter semestern. Innan du gör anspråk på avdrag måste du veta vilken typ av kläders du behöver, vad som räknas som arbetskläder och hur mycket som är avdragsgillt. Det är också viktigt att ställa sig frågan, vem betalar för arbetskläder? Är det du själv som ska stå för dem eller är det något din arbetsgivare tillgodoser dig med? Detta är viktigt att kontrollera med din arbetsgivare så att du inte står för onödiga kostnader. 

 

bild
Bild: engelbert strauss 

 

Faktorer att tänka på vid köp av nya arbetskläder 

När nya yrkeskläder ska inhandlas är det flera faktorer som är viktiga att ha i åtanke för dig och för din personal. 

  • Kostnad – Kläderna ska vara prisvärda och om möjligt, deklarera för dina nyinköpta kläder, arbetsskor och verktyg. 
  • Kvalitet – Detta är en annan viktig faktor att tänka på när du köper skor, verktyg eller yrkeskläder till dig eller din personal.
  • För hantverkare, yrkeschafförer och anda som tillbringar mycket tid i sina arbetskläder måste de vara slittåliga. Detta för att undvika regelbundna reparationer och utbyte. 
  • Komfort – Bekväma kläder garanterar en högre produktivitet för alla professionella individer. De ska vara tillräckligt bekväma att användas inne och utomhus.