Catena förvärvar fastighet av Logistic Contractor

Fastigheten är belägen i ett utmärkt logistikläge vid den norra infarten till Borås. Foto: Logistic Contractor

Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, har idag tecknat avtal med Catena om försäljning av en egenutvecklad logistikfastighet på 38 000 kvdratmeter som är under produktion. Hyresgäst i fastigheten kommer att vara modeföretaget Nelly. Försäljningen sker genom en bolagsaffär till ett åsatt fastighetsvärde om 272 miljoner kronor. Fastigheten är belägen i ett utmärkt logistikläge vid den norra infarten till Borås.

– Vi är väldigt nöjda med upplägget och den positiva dialog vi haft med Catena. Catena förvärvar en fastighet av hög kvalitet där vi har lagt stort fokus på ge förutsättningar för framtida låga driftkostnader. Fastigheten är dessutom förberedd för en tillbyggnad på 13 000 kvdratmeter, vilket skapar flexibilitet inför framtiden, berättar Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor.

Fastigheten i Borås är den fjärde egenutvecklade logistikanläggningen som Logistic Contractor har avyttrat under 2020.

– Det finns ett mycket stort intresse på logistikmarknaden, både från företag som vill etablera sig i nya lokaler och från fastighets- och investmentbolag. Utöver Nellyfastigheten har vi i år sålt tre anläggningar som vi utvecklat själva med Bevego, Nordic Nest respektive Dollarstore som hyresgäster och som är belägna i Landvetter, Kalmar och Örebro, säger Benn Karlberg.