Catena engagerar Logistic Contractor för ny logistikanläggning i Skåne

Bilden visar en anläggning i Helsingborg som Logistic Contractor har utvecklat för Seafrigo Nordic. Foto: Logistic Contractor

Logistic Contractor har fått i uppdrag av Catena att bygga en logistikanläggning i Åstorp i norra Skåne på 11 100 kvadratmeter. Hyresgäst i fastigheten kommer att bli Seafrigo Nordic,som är ett internationellt företag inom tredjepartslogistik med fokus på hantering och lagring av livsmedel. Fastigheten kommer därför att innehålla både kyl- och frysdel samt förses med reservkraft för att garantera drift även vid ett längre strömavbrott. Ordervärdet uppgår till 100 miljoner kronor.

– Vi ser fram emot att återigen får bygga åt Catena. Även hyresgästen Seafrigo känner vi sedan tidigare efter att ha utvecklat och byggt en liknande anläggning åt dem i Helsingborg för några år sedan. Den nya fastigheten uppförs i ett mycket bra logistikläge längs E4, och det känns extra positivt att få bygga med ett stort hållbarhetsfokus. Solceller ska monteras på taket och hela anläggningen ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor.

Arbetet påbörjas omgående och anläggningen ska vara klar för inflyttning under andra kvartalet 2021.

Wästbygg Gruppen är en bygg- och projektutvecklingskoncern med stor kunskap om att skapa miljöer att bo, jobba och trivas i. Vi utvecklar och bygger flerbostadshus, kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter. Helägda dotterbolaget Logistic Contractor är specialiserade på att utveckla och bygga logistikanläggningar och industribyggnader.