Logicenters storsatsar i Eskilstuna

Logicenters bygger ytterligare 15 000 kvadratmeter på spekulation i Eskilstuna Logistikpark. Foto: Logicenters

Efter att ha skrivit avtal med en av världens ledande logistikaktörer satsar nu
Logicenters vidare i Eskilstuna Logistikpark. Hyreskontraktet med logistikjätten
innefattar till en början en yta om 15 000 kvadratmeter och Logicenters är redan igång att expandera med ytterligare 15 000 kvadratmeter i området. Logicenters proaktivitet har varit av avgörande vikt för den lyckade etableringen i Eskilstuna. Expansionen innebär att Logicenters kommer att besitta en total lageryta om 51 000 kvadratmeter i området.

Den nya hyresgästen är ett av världens största logistikföretag med verksamhet i över 100 länder och är specialiserade inom sjöfrakt, flygfrakt, kontraktslogistik och landtransporter. Nu står det klart att det globala logistikföretaget flyttar in i Logicenters fastighet i Eskilstuna Logistikpark, belägen strax utför Eskilstuna.

Fastigheten, som byggdes på spekulation, innehar moderna specifikationer och den 15 000 kvadratmeter stora ytan utvecklas nu ytterligare för att anpassas till den nya hyresgästens verksamhet. Dessutom bygger Logicenters ut med ytterligare 15 000 kvadratmeter i området – även denna gång på spekulation.

– Att ett av världens största logistikföretag väljer att flytta in i vår fastighet är något vi är mycket stolta över. Vi ser det som ett kvitto på att vi utvecklar moderna anläggningar på geografiskt attraktiva platser som attraherar globalt ledande aktörer inom logistik. Vi har fler intressanta nyetableringar på gång i Eskilstuna och vi ser ljust på framtiden i området. Vi har som ambition att förvärva ännu mer mark i området och expandera ytterligare. Vi ser fram emot att kunna välkomna fler hyresgäster framöver till ett av Sveriges bästa logistiklägen, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Eskilstuna Logistikpark omfattar 420 hektar och ligger i ett strategiskt beläget område strax utanför Eskilstuna med direkt närhet till motorväg, järnväg samt flygplats. Logistikparkens geografiska läge skapar goda transportmöjligheter till Örebro samt till Mälardalsregionen och Stockholm. Utöver bebyggd yta om 36 000 kvadratmeter kommer nu Logicenters att bygga ut på ytterligare 15 000 kvadratmeter och besitta en total lageryta om 51 000 kvadratmeter. Dessutom finns möjlighet till ytterligare expansion för logistikfastighetsaktören i området om drygt 40 000 kvadratmeter. Vilket möjliggör för expansion för såväl nuvarande som nya hyresgäster framåt.

– Vi gläder oss dels åt att Logicenters fortsätter sin offensiva expansion i Eskilstuna samt det internationella logistikföretagets etablering och satsning. Det bekräftar Eskilstunas position som ett av landets mest expansiva logistikområden samt att detta är något som bidrar till många nya viktiga arbetstillfällen i Eskilstuna, säger David Hofmann, vd, Eskilstuna Logistik och Etablering.