Grön Kontakt i avtal om snabbladdning med Coop Sverige

Grön Kontakt tar ett aktivt kliv in på den svenska marknaden. Arkivbild

Snart blir det möjligt för kunder på Coop att ladda sina elbilar samtidigt som man hämtar hem sina matvaror. Avtalet som nu signerats av Coop Sverige och Grön Kontakt innebär att stationer med snabbladdare inom kort kommer att installeras utanför strategiskt utvalda butiker.

Grön Kontakt, som är det svenska dotterbolaget till den väl etablerade norska laddoperatören Grønn Kontakt, har sedan tidigare ett flertal snabbladdningsstationer nära norska gränsen. Företaget, som har stor kompetens inom laddinfrastruktur, gör nu en ordentlig satsning för att utöka laddpunkterna för snabbladdning till resten av Sverige. Tillsammans med Coop Sverige kommer nu snabbladdare installeras utanför utvalda butiker.

Den här satsningen kommer att göra det möjligt för våra kunder att snabbladda sina bilar under tiden de handlar, och på så sätt förenkla vardagen för dem. Vi hoppas att samarbetet med Grön Kontakt ska bidra till att underlätta för fler att ställa om till mer hållbara transporter, säger Charlotta Szczepanowski, chef för hållbarhet och kvalitet på Coop.

Genom avtalet tar Grön Kontakt ett aktivt kliv in på den svenska marknaden med målsättning att erbjuda snabbladdning till fler elbilister i Sverige.

– Detta är ett viktigt samarbetsavtal för oss. Det ger oss tillgång till lämpliga platser för laddning av elbilar vilket kommer att underlätta för våra kunder i deras vardag. Vi befinner oss fortfarande i en tidig fas av utvecklingen mot en mer utbredd laddinfrastruktur i Sverige, men genom avtalet med Coop Sverige kan vi påskynda utvecklingen ytterligare, säger Ole Henrik Hannisdahl, vd för Grön Kontakt.