Östermalmsbor testar cykelbudet Instabikes

Instabikes cargobike, Foto: Instabox

Nu lanserar det gröna fraktföretaget Instabox en ny tjänst för smidig och klimatsmart hemleverans via cykelbud – Instabikes. Östermalmsbor är först ut med att testa Instabikes i Sverige. Företagets paketskåp, som bland annat finns utplacerade på Sibyllegatan, Styrmansgatan/Riddargatan och Coop Garnisonen på Östermalm, kommer att fungera som mini-hubbar varifrån cykelbud kan hämta upp paket för slutleverans till boenden i området.

– Östermalm är en perfekt stadsdel för oss att lansera Instabikes på. Hemleveranser har hög efterfrågan och det finns en stor klimatmedvetenhet här. Därför känns det kul att kunna erbjuda östermalmsborna den bästa hemleveranstjänsten på marknaden först, säger Karl Murray, ansvarig för Instabikes hos Instabox.

Instabikes håller samma låga miljöavtryck som företagets leveranser via paketskåp och kommer att finnas tillgängligt som ett separat fraktalternativ vid utcheckning hos nätbutiker. Företagets samtliga transporter körs på det fossilfria bränslet HVO och sista biten levereras på cykel, vilket gör Instabikes till det idag enda fossilfria hemleveransalternativet för e-handlade varor.

– Vad många inte tänker på är att även om sista delen av en transport är fossilfri så har det ofta varit transporter till lager eller sorteringscentraler med fossila bränslen. Med Instabikes så blir alltså hela transportkedjan från e-handlarens lager till kundens dörr fossilfri, fortsätter Karl Murray.

Det klimatsmarta leveransalternativet kommer initialt att erbjudas via ehandlare såsom Lyko, Apotea och Svenskt Kosttillskott och lanseras på Östermalm i månadsskiftet juni-juli.

– På Lyko är frakten en stor del av kundresan och det är därför viktigt att detta sker så smidigt som möjligt och på kundens villkor. Jag är övertygad om att våra kunder kommer uppskatta att de med gott samvete för miljön nu kan få sina paket levererade hem via Instabikes, säger Rickard Lyko, vd för Lyko.

Efter att Östermalmsbor fått testa tjänsten är planen är att lansera Instabikes på över 100 orter i Sverige under året.