Utvecklar logistikmark i Borås

Byggnation kommer preliminärt att påbörjas efter semestern. Foto: Hökerum Fastigheter

CH Square har påbörjat utvecklingen av en logistikfastighet på Viared i Borås. Marken som nyligen förvärvades är en byggklar fastighet lämplig för logistik. Tomten är totalt 35 000 kvadratmeter och har förutsättningar för att skapa en toppmodern logistikanläggning på cirka 20 000 kvadratmeter .

– Bygglovsansökan är inskickad och vi är redo att sätta spaden i marken så snart vi har startbesked, säger Viktor Ståhl, vd för Hökerum Fastigheter som kommer att äga och förvalta fastigheten.

Byggnation kommer preliminärt att påbörjas efter semestern och under tiden pågår arbete för att hitta tänkbara hyresgäster till fastigheten.

Peter Nilsson fortsätter:

– Fördelen med Borås och Viared är att det är möjligt att kombinera ett mycket bra geografiskt läge i direkt anslutning till motorvägen mellan Jönköping och Göteborg tillsammans med en hyreskostnad som är mer rimlig än de nivåer vi kan se i områden bara några mil närmre Göteborg.

– Tillsammans med den erfarenhet av logistikhantering och byggproduktion som finns inom CH Square ser vi riktigt bra möjligheter för framtida hyresgäster att etablera sig på den aktuella tomten i Viared.