Gratis transporter till vårdpersonal

Gratis transporter till vårdpersonal ökar till över 450 hyrbilar och 6000 taxiresor. Foto: WeFightCovid

Nu utökas WeFightCovids initiativ som bygger på att förse vårdpersonal i Sverige med kostnadsfria transporter under coronakrisen. Bolt, Europcar och Uber ansluter sig till initiativet som nu kan erbjuda vårdpersonal över 450 hyrfordon och 6000 taxiresor. WeFightCovid är ett ideellt initiativ som mobiliserar privatpersoner och företag för att genom olika insatser stötta svensk sjukvård i kampen mot coronaviruset. Nu utökas den del av initiativet som rör gratis transporter för vårdpersonal till och från arbetsplatsen. Bolt, Europcar och Uber ansluter sig till satsningen som därmed växer till att omfatta över 450 hyrfordon och 6000 taxiresor.

– Det gör fortsatt enormt stor skillnad för den hårt arbetande vårdpersonalen att kunna få hjälp med att på ett säkert och smidigt sätt ta sig till och från sin arbetsplats. Därför är vi otroligt glada över att allt fler aktörer nu väljer att bidra. Genom att ge vårdpersonal möjlighet att skriva upp sig på en hyrbil, eller ta en taxiresa, kan vi tillsammans vara med och stötta de som dag efter dag genomför hjälteinsatser, säger Samir Tikka på WeFightCovid.

WeFightCovids kostnadsfria transporter tillhandahålls i dag av Volvo Cars, BMW, MINI, Hertz, OKQ8, Sixt, Volvo Car Mobility M/MC, Yamaha Motor, BMW Motorrad, Bolt, Europcar och Uber. Vid resor med bil och MC behöver användarna inte betala trängselskatt. Vårdpersonal kan ansöka om en bil eller MC eller boka en taxiresa på