Hyundai Rotem utvecklar vätgasdrivna spårvagnar

Huyndai Rotems spårvagnsprototyp. Illustration: Huyndai Rotem

Hyundai Rotem har meddelat att företaget planerar insteg i den spårbundna vätgassektorn. Man har för avsikt att inleda leveranser av vätgasdrivna järnvägsfordon. Enligt företaget har utvecklingen av en vätgasdriven spårvagn redan startat.

Denna sydkoreanska producent inrättade förra året ett utvecklingsteam för vätgasenergi med avsikt att påbörja utvecklingen av en bränsletillförselavdelning.

Hyundai Rotem säger att projektet ingick i ett underlicensavtal som undertecknades med Hyundai Motor i februari 2020.

För att kunna säkerställa original väteproduktionsteknik, kommer expertis från företagets internationella divisioner att utgöra vätgasprojektets ryggrad.

Den föreslagna tekniken kan extrahera 640 kilo hydrogen per dag från naturgas. Företaget hoppas kunna minska de nuvarande kostnaderna för utvinningsmetoden på plats med 15 procent jämfört med befintliga metoder och planerar därför att etablera en standardmodell för vätgasladdningsstationer senare i år.

Företaget kommer också att utveckla dispenser, en vätgasladdningsanordning för fordon. Dessutom vill man anställa fler tekniker, vilket krävs för att utveckla en vätgasfordonsstation för produktion och lagring av hydrogen, en metod som enligt företaget kommer att minska produktionskostnaderna jämfört med det bränsle som utvinns som en biprodukt från petrokemisk produktion.

För närvarande pågår ett nytt pilotprojekt i Changwon, där företaget etablerar en stor laddningsstation för vätemobilitet och Hyundai Rotem säger att denna pilotanläggning bildar grunden för framtida bränslestationer för järnvägsfordon.

Hyundai Rotem avslöjade också att företaget har utvecklat vätgas-elektriska lätta järnvägsfordon i samarbete med Hyundai Motor sedan 2019 och planerar att tillverka de första testfordonen 2021.

Dessa vätgas-elektriska fordon kommer att vara utrustade med vätgasbränsleceller, vätgasbehållare och kylsystem, som monteras på fordonets tak. Fordonets låggolvdesign optimerar utrymmet för passagerare samtidigt som designen gör påstigningen lättare.

Hyundai Rotem säger att den globala marknaden för vätgaståg är för närvarande värd cirka 500 miljoner dollar, men företaget räknar med att efterfrågan kommer att öka när marknaden växer.