Instabox lanserar tjänsten Instabikes

Transportföretaget Instabox inför cykelbud. Foto: Instabox

Nu lanserar fraktföretaget Instabox en ny tjänst för smidig och klimatsmart hemleverans via cykelbud Instabikes. Företagets paketskåp kommer fungera som mini-hubbar varifrån cykelbud kan hämta upp paket för slutleverans till mottagare i närområdet. Paketskåpens utbredning minskar körsträckan och möjliggör fossilfri hemleverans till en större del av Sveriges befolkning jämfört med andra hemleveranstjänster. Instabikes börjar rulla i Stockholm i slutet av juni och frakttjänsten kommer initialt att erbjudas via ehandlare såsom Lyko, Apotea och Svenskt Kosttillskott. Planen är att lansera tjänsten på över 100 orter i Sverige under året.

– Vi tror inte att ett fraktsätt kan lösa behovet av sömlösa leveranser, utan istället tror vi på att erbjuda alternativ som är anpassade efter slutkonsumentens behov i stunden. Vi har länge avhållit oss från hemleverans eftersom det är svårt att göra miljövänligt. Jag är därför mycket stolt över vårt innovativa team som har hittat ett sätt att använda vår infrastruktur för att göra hemleveranser tillgängligt för fler utan att tumma på miljöaspekten, säger Alexis Priftis, vd och en av grundarna av Instabox.

Instabikes håller samma låga miljöavtryck som företagets leveranser via paketskåp och kommer att finnas tillgängligt som ett separat fraktalternativ vid utcheckning hos nätbutiker.

Tack vare att Instabox kan använda sina smarta paketskåp som mini-hubbar har företaget möjlighet att koppla på Instabikes överallt där det finns en Instabox utplacerad. Idag finns det cirka 500 smarta paketskåp på över 100 orter i Sverige, från Trelleborg till Bollnäs och målet är att erbjuda hemleverans på dessa orter innan året är slut.