Shippeo tar in 20 miljoner euro i riskkapital

Shippeo - ett av Europas snabbast växande startup-bolag. Foto: Shippeo

Shippeo tar in nytt kapital. Kapitaltillskottet på 20 miljoner Euro sker i form av en B-runda ledd av NGP Capital och ETF Partners tillsammans med Bpifrance Digital Ventures och Partech. 

Shippeo tillhandahåller prediktiv- och realtidsvisibilitet för varuleveranser. Den AI-baserade plattformen aggregerar data från hundratals källor för att beräkna leveranstiden med en noggrannhet som uppgår till 98 procent. Sedan företaget grundades 2014 har det byggts upp framgångsrikt och har i dag över 50 stora kunder i 40 länder, bland dem Leroy Merlin, Carrefour och Schneider Electric. Teamet har tiofaldigats och Shippeo har nu 80 anställda på sju olika kontor i Europa.

Under det senaste året har Shippeo ökat sin omsättning med 300 procent och positionerat sig som ett av Europas snabbast växande startup-bolag. Den nya finansieringen bekräftar investerarnas förtroende för Shippeo och dess ledning. B-rundan består av 20 miljoner Euro i nytt kapital och leds av NGP Capital och ETF Partners med deltagande från Bpifrance Digital Ventures och Partech.  Partech som också deltog i A-rundan. 

– Vi är mycket stolta över att kunna välkomna dessa toppinvesterare. Deras internationella nätverk och gedigna erfarenhet inom mobilitetssektorn kommer att vara en viktig tillgång i vår ambition att bli världsledande inom en marknad som omsätter 6 miljarder dollar. Genom att ta realtidsinformation i leveranskedjan till en helt ny nivå ska vi öka värdet för transportköpare och transportörer. På sikt kommer vi att omdefiniera godstransporterna helt, säger Pierre Khoury, CEO och Lucien Besse, COO på Shippeo. 

– Att arbeta med fantastiska entreprenörer är NGP Capitals huvudsakliga uppdrag. Det är en ära att få följa Pierre, Lucien och hela det begåvade Shippeo-teamet på deras fortsatta resa. Supply Chain-industrin är mogen för den ökade digitaliseringen och vi ser fram emot att få tillföra mervärde genom vår globala modell och vårt stora nätverk, säger Bo Ilsoe, partner på NGP Capital.

– Shippeo har skapat en enastående plattform. Den ger transportköpare tillgång till effektiviteten i ”Industri 4.0” och deras kunder en enastående bra kundupplevelse. I framtiden kommer plattformen också att kunna hjälpa transportsektorn att överblicka miljökonsekvenser. Det i sin tur kommer att driva fram betydande förbättringar för alla intressenter, säger Remy de Tonnac, partner på ETF Partners.