Santander Consumer Finance går in i Vinturas fordonslogistik

Affären ger tillgång till mer än 20 000 återförsäljare i Europa. Arkivbild

 

Med anslutning av Santander Consumer Finance till ett konsortium av flera ledande leverantörer av tjänster inom fordonslogistik i Europa, kommer Vinturas att kunna erbjuda sina digitala tjänster till ännu fler bilkunder i Europa.

Vinturas, som grundades i början av 2019, har tagit ett viktigt steg i utvecklingen av sitt nätverk och tjänster med tillägget av Santander Consumer Finance, som erbjuder konsumentfinansiering inom Santander Group. Konsortiets medlemmar täcker nu alla viktiga marknader i Europa. Dess digitala plattform kommer att hantera mer än 12 miljoner fordonsrörelser per år och har tillgång till mer än 20 000 återförsäljare i Europa.

Vinturas vd Jon Kuiper kommenterar: ”Med Banco Santander har Vinturas stärkt sin position som den ledande digitala plattformen i vår bransch. Santander Consumer Finance, med en stark kundbas inom bilindustrin, kommer att ge ytterligare möjligheter att utveckla nya digitala tjänster för att stödja våra bilkunder”.

Santanders vp och innovations- och strategidirektör på Santander Consumer Finance Juan Manuel Roldan Carretero tillägger: ”Santander Consumer Finance, med sin räckvidd inom bilindustrin, och Vinturas är en perfekt match. Santander Group är världsledande inom utveckling och tillämpning av blockchain-teknik. Med Vinturas ledande position i hela försörjningskedjan av färdiga fordon i Europa ser vi betydande möjligheter att skapa värde för alla våra kunder inom fordonssegmentet med våran innovativa blockchain-teknik”.