Nya linjer öppnas för dubbeldäckståg i Ryssland

Under nästa år kommer dubbeldäckare att finnas tillgängliga för passagerare som reser mellan Sankt Petersburg och Murmansk. Foto: Russian Railways

Ryska järnvägsoperatören, RZD, kommer att utvidga landets järnvägsnät med linjer som expedieras av dubbeldäckståg.

De första dubbeldäcktågen började köra på två fjärrgående linjer i början av december. I slutet av månaden har den tredje nya rutten lagts till det nämnda linjenätet. För året 2020 planerar RZD att starta minst en ytterligare linje för dubbeldäckståg.

Den 3 december började tåg med högre kapacitet att trafikera mellan Petrozavodsk vid finska gränsen till Moskva. Tåget erbjuder passagerarna två serviceklasser och består av 11 sovvagnar, en restaurangvagn och en vagn för passagerare med nedsatt rörlighet.

Fyra dagar senare introducerades dubbeldäcksservice på rutten mellan Moskva och staden Penza. Linjen har en liknande service med den enda skillnaden att dessa tåg har 12 sovvagnar.

Båda tågen gjorde det möjligt för RZD att öka kapaciteten på dessa linjer med 30 procent på Petrozavodsk-sträckan och med 40 procent på Penza-avsnittet.

Den tredje nya rutten för ryska dubbeldäckare öppnades den 25 december mellan Moskva och Bryansk. Dubbeldäckare med nio vagnar kör på denna linje tre gånger dagligen.

 

.