Coop ser över lokaliseringen av sin logistikverksamhet

Coop Logistik förlänger sitt hyresavtal i GreenHub Bro till och med utgången av 2022. Foto: Stendörren

Medieuppgifter i Mitt i Upplands-Bro gör gällande att Coop ser över lokaliseringen av sin logistikverksamhet för höglager och att de bland annat undersöker förutsättningar att bygga ett eget automatiserat lager i Eskilstuna. Stendörrens projektutvecklingschef Ted Mattsson kommenterar uppgifterna:

– Vi ser fortsatt en fantastisk potential att utveckla våra fastigheter i logistikområdet GreenHub Bro till ett modernt och hållbart logistikcenter som kan bli mycket attraktivt för både Coop och andra hyresgäster. Coop är en fortsatt viktig hyresgäst för Stendörren och vi har samtidigt respekt för att våra hyresgäster hela tiden ser över och utvärderar sina lokalbehov.

Under tredje kvartalet 2018 förlängde Coop Logistik sitt hyresavtal i GreenHub Bro till och med utgången av 2022 och förutsättningarna för ytterligare förlängning bedöms som goda.

– Vi arbetar nu i nära dialog med Coop Logistik och är optimistiska att vi kommer kunna erbjuda en kostnadseffektiv och attraktiv lösning för Coops långsiktiga logistikbehov med bland annat ett automatiserat höglager. Även om Coop skulle besluta sig för att flytta verksamheten till Eskilstuna finns det i GreenHub Bro mycket goda förutsättningar att tillsammans med andra hyresgäster utveckla området till ett hållbart logistikcenter av högsta klass. Läget nära Stockholm, med egen järnvägsanslutning och en ny motorvägsanslutning från E18, är exceptionellt och hyrespotentialen i förhållande till befintlig hyresnivå är betydande, avslutar Ted Mattsson.