Transdev har Sveriges bästa bussförare

Transdev vann första pris i Bussförar-SM. Foto: Transdev

Under hård konkurrens, vann Denny Bauer från Björks Buss, som sedan den 3 september är en del av Transdev-koncernen, första priset i Bussförar-SM den 9 september på Gillingebanan utanför Stockholm. På andra platsen kom Erik Lindgren från KR Trafik, som också är en del av Transdev, och på tredje plats kom Abdul Husein på Keolis.

En bussförare måste vara serviceinriktad, kunna köra säkert och miljömässigt, samt kunna hantera oväntade situationer. Tävlingen lyfter fram den breda kompetensen som bussförare behöver ha och ökar yrkesstoltheten.

Sveriges bäste bussförare 2019 är Denny Bauer från Västerås. Han arbetar på Björks Buss och är känd för att vara fotbollslandslagets bussförare. Denny klarade samtliga tävlingsdelar i årets Bussförar-SM, inklusive halkkörning, sparsam körning, manövrering och katastrofövning.

– Jag är otroligt glad och det är verkligen jättekul att vinna Bussförar-SM, det hade jag inte räknat med. Manöverprovet och halkbanan var nog de grenar jag kände satt bäst. Detta är ett stort mål i min karriär som bussförare, säger Denny Bauer, vinnare i Bussförar-SM 2019.

Runt 500 chaufförer deltog från hela landet och av dem tog sig 16 till final. Transdev var välrepresenterade i finalen med totalt åtta förare. På andra plats i år kom även en annan från Transdev-koncernen, Erik Lindgren från KR Trafik.