Pendelbåtstrafiken i Stockholm ökar

Pendelbåtstrafiken allt populärare i Stockholm. Arkivbild

Detta är första året Region Stockholm bedriver pedelbåtstrafik till Ekerö under sommarmånaderna. Trots bristande antal pendlare under semestertider har antalet turister som utnyttjat linjen ökat så pass att linjen slagit alla förväntningar.

– Det är såklart väldigt roligt att få ytterligare en bekräftelse på att våra pendelbåtssatsningar uppskattas av såväl pendlare men också av turister som fyller upp sätena när många av pendlarna gått på semester. Samtidigt som pendelbåtarna får fler bilister att ställa bilen hemma, minskar trängseln på våra vägar samt i resten av kollektivtrafiknätet och därmed bidrar till en bättre miljö, säger Gustav Hemming (C) Skärgårdsregionråd. 

– Under sommaren sker många ombyggnationer av spår som påverkar resenärerna, inte minst den av Getingmidjan, vilket gör att pendlare och turister söker sig naturligt till andra trafikslag. Men en sådan rekordökning vi sett i sommar hade vi inte väntat oss i semestertider på en sträcka som primärt är till för pendlare, säger Gustav Hemming (C) Skärgårdsregionråd.